HKV Seuracupfinaalin Tera-sarjan kolmas, Espoon Tapiot neljäs

Lauantaina käytiin 2017 vuoden Seuracupfinaalit. Helsyn seuroista finaaliin ylsivät Helsingin Kisa-Veikot ja Espoon Tapiot. Tapiot isännöivät tänä vuonna Tera-sarjan finaalia Leppävaarassa. Helsingin Kisa-Veikot nappasivat lajivoittoja kuusi – viisi pojissa ja yhden tytöissä. Espoon Tapiot ratsastivat tasaisella joukkueella, kun lajivoittoja ei tullut yhtään mutta sen sijaan kakkos- ja kolmospaikkoja yhteensä yhdeksän.

N17-sarjassa Espoon Tapioiden Reetta Kämäräinen juoksi 200 metrin voittoon ajalla 26,02 ja samassa sarjassa seurakaveri Merituuli Saarela ponnisti pituuden kolmanneksi tuloksella ja uudella ennätyksellään 545. 15-vuotiaiden tyttöjen kuulassa Tapioiden Lotta Putkiranta pukkasi kuulan lukemiin 12,18 ja sijoittui sillä toiseksi. Samanikäisten tyttöjen 1000 metrin kävelyssä Ellen Seisto, niin ikään Espoon Tapioista, käveli noin neljän sekunnin päähän ennätyksestään ja sijoittui ajalla 4.56,92 toiseksi. T11-sarjan 150 metrillä kolmen kärjessä nähtiin kaksi Helsyn urheilijaa, kun Espoon Tapioiden Elmiina Siikala (21,58) oli sadasosan turvin ennen HKV:n Chantelle Peteriä (21,59). 1000 metrin nopein 11-vuotias tyttö oli HKV:n Venla Virrantuomi, joka juoksi ikäistensä kauden kärkituloksen kisassa 3.15,50. Kolmossija T11 pituudessa meni Helsingin Kisa-Veikkojen Isabella Aaltoselle uudella ennätystuloksella 444.

Poikien puolella 15-sarjan pika-aidoissa voittoon kiihdytti HKV:n Atte Timgren ajalla 13,84. Kolmanneksi samassa juoksussa juoksi Espoon Tapioiden Ibrahim El Mrabt ajalla 14,44. Saman ikäisten poikien kuulassa Tapioiden Kaius Kaleva pukkasi kolmanneksi 13,00 kantaneella työnnöllään. 13-vuotiaiden poikien 1000 metrillä HKV:n Simeon Vorselman juoksi toiseksi ajalla 2.58,29 ja Espoon Tapioiden Johannes Hakala kolmanneksi ajalla 3.05,87. 60 metrin aidoissa Lassi Pihlavisto juoksi uudella ennätysajallaan 9,53 toiseksi P13-sarjassa. Saman sarjan moukarissa HKV:n Max Lampinen otti selvän voiton tuloksella 55,75 Espoon Tapioiden Matias Tapanaisen heittäessä kisan kolmanneksi. 11-sarjassa kaksoset Eino ja Eero Sormunen toivat HKV:lle kaksi lajivoittoa. Pituudessa Eino Sormunen ponkaisi 472 ja Eero Sormunen heitti keihäässä uudeksi ennätyksekseen 37,92.

Varsin tiukassa sukkulaviestissä järjestävä seura Espoon Tapiot (2.13,1) vei voiton kymmenyksellä ennen Tampereen Pyrintöä (2.13,2). Kolmanneksi sijoittunut Jyväskylän Kenttäurheilijatkin jäi ainoastaan kymmenyksen Pyrinnöstä (2.13,3) ja neljäntenä maaliviivan ylittänyt Helsingin Kisa-Veikot kolme kymmenystä tästä (2.13,6). Kärkinelikko juoksi siis 16x60m sukkulaviestissä maaliin puolen sekunnin sisään!

Tera-sarjan voiton vei viime vuoden tapaan Tampereen Pyrintö pistesaldolla 389 ja toiseksi ylsi tänä vuonna Jyväskylän Kenttäurheilijat pistein 367. Kolmanneksi ylsi Helsingin Kisa-Veikot pisteillä 338 ja neljänneksi sijoittui viime vuoden kakkonen Espoon Tapiot pistein 313.